Verslag dag een

Lang en diep geslapen. Gisteren W, B en J ontmoet, was bijzonder, al werd ik soms wat neerslachtig van hun ervaringen op het internet. De dag begon vrolijk met W. 16 jaar. We speelden schaak. W. was voor zijn moeder uit de kast, nog niet voor zijn vader. Hij vertelde me dat je tegenwoordig als puber niet meer officieel “uit de kast komt”. Je zet op facebook dat je een partner hebt, en dan weet de klas het. Snel gefixt. Geen rood hoofd, geen trillende handen en brok in je keel, de overwinningen van het net. Maar W. koos ervoor jongens niet via het internet te ontmoeten, een paar keer per jaar naar het Pan feest in Tivoli. That did the trick.

B. (24 jaar) was naar eigen zeggen ‘een slet’, al was hij er niet trots op, hij praatte openlijk over zijn Utrechtse veroveringen. We bakten pannenkoeken, B sneed de appels. B. hield niet van intimiteit, hij had nog nooit met iemand in hetzelfde bed geslapen, handen vasthouden probeerde hij te vermijden, zoenen vaak ook. In Amerika zat hij op een echte party-school. 4x per jaar werd je gecontroleerd op Hiv. Meer open minded dan ik in Amerika zou verwachten. In Europa was hij teleurgesteld door de hoeveelheid mannen die hem afwezen vanwege zijn etniciteit. Asians are not really the thing on Grindr.

J. was een ander verhaal. Hij sprak vol wijsheid over de liefde. De ‘noodzakelijke’ haat die ik nog wel eens voel voor een ex partner moest ik vermijden, want destructief. Pas na een tijd bleek dat hij zelf nooit een partner heeft. Hij was teleurgesteld maar zonder wroeging. Omdat hijzelf niet the typical Grindr man was, lukte het hem niet vaak op de Apps. Wel in de sauna. Hij werd aangetrokken door 90% van de mannen, focuste op 1 ding wat hij aantrekkelijk vond en probeerde dan de rest niet te zien. Respect. Als zelfbeschermings-mechanisme had hij altijd een koptelefoon op, ook als hij in de kroeg was, dan moesten jongens maar door de barriere heenbreken, en wist hij zeker dat het menens was. Vroeg me af of hij zichzelf daarmee echt een dienst bewees. We praatten veel over porno, hij keek het elke dag, vooral bareback. Op een externe harde schijf bewaarde hij screenshots van aantrekkelijke mannen op Grindr, hij had er inmiddels 10.000. Door een foto te bewaren ‘bezit je de persoon een klein beetje’. We dronken wijn en werden een beetje dronken, vandaar misschien de diepe slaap.

Share

Comments are disabled