Inhoud

Dries Verhoeven over Wanna play? (Liefde in tijden van Grindr)

Met de opkomst van dating-apps als Grindr en Tinder tekent zich een nieuwe revolutie af: een vrijblijvende date is verkrijgbaar zonder ons huis te verlaten. Als we onszelf goed weten aan te prijzen, met de juiste slogan en een sexy selfie, hebben we toegang tot een oneindige reeks beschikbare mannen en vrouwen.  Door de alomtegenwoordigheid van het internet is de snelle bevrediging overal dicht in de buurt. En daarmee moeten we een continue keuze maken tussen twee behoeften, die aan onmiddellijke bevrediging en het verlangen aan levenskwaliteit. Hoe bereik je het laatste als direct rendement zo makkelijk verkrijgbaar is? In Wanna play? gaat Dries Verhoeven op zoek naar antwoorden.

In dit stuk geeft hij inzicht in zijn eigen ervaringen met het medium en beschrijft hij wat hij met het project hoopt te bereiken.


Byung-Chul Han – de etalagesamenleving

“Obsceen (…) is de dwang om alles aan communicatie en zichtbaarheid bloot te stellen. Obsceen is de pornografische uitstalling van lichaam en ziel”. Lees over onze expositiewaarde in het hoofdstuk ‘de etalagesamenleving‘ (Byung-Chul Han, De transparante samenleving, Van Gennep Amsterdam, 2012).