Verslag dag negen

laat en diep geslapen, vermoeid, lichte diarree, buiten de zon. Alleen wakker geworden.

Gisteren D, M, B, en M. ontmoet. De dag begon vanuit mijn verlangen samen te zingen via Skype. In Nederland moeilijk iemand te vinden. Op Scruff vond ik D. (56) , een Aziatische man in California die niet in slaap kon vallen (het was 3.30 daar). Via Skype liet hij me zijn huis zien. Het plan dat hij piano zou spelen en ik zou zingen sneuvelde vanwege overlast voor de buren, toen ook nog bleek dat zijn microfoon niet werkte en ik hem dus niet kon horen, veranderde het plan in een slaaplied dat ik voor hem zou zingen. Niet trots op eigen zangkwaliteiten, maar meende een gelukkig gezicht te zien op dat kussen in Californië. Zag er verstild uit. Ik zong de Dijk.

Na deze enerverende ochtend had ik behoefte even stil te zijn. Ik zocht iemand om stil mee naast elkaar te zitten en elkaars hand vast te houden. Veel mannen op de chat gaven aan dit een issue te vinden. Angst voor agressie van randgroepjongeren. Ook veel die het té burgerlijk of dichtbij vonden. M. (45) vertelde op de chat over zijn eerste verliefdheid, nu een half jaar geleden. Bij het woord verliefdheid had hij zich nooit iets kunnen voorstellen. Toen kwam hij iemand tegen op GayRomeo bij wie hij al tijdens de eerste chat en de Whatsapps die volgden vlinders in de buik kreeg. Nu begreep hij waar vrienden van hem het over hadden als ze verliefd waren. Ze spraken twee keer af. De tweede keer had de bewuste “gentleman” kaartjes voor de Hobbit 3 geregeld. Naast elkaar zaten ze in de bioscoop en pakte hij M.’ s hand vast. Ze zoenden. M. vertelde me exact over hoe de handpalm lag van hem en van de ander. Zijn handen zweetten destijds. M en de ander sliepen samen. Een paar dagen later appte de gentleman dat hij geen behoefte voelde de romance voort te zetten. M. toonde geen wroeging, hij wilde het moment in de bioscoop vooral koesteren. Hij bleek de perfecte handvasthouder. We zaten naast elkaar op bed en lazen alle twee een boek. Op de laptop loungemuziek.

Het was mijn laatste avond in mijn tijdelijke huis, dus veel in de koelkast dat ik wilde opmaken. Besloot te koken met wat er was, kliekjes. Zocht iemand die het samen wilde komen opeten. Wilde niet vlotten. Uiteindelijk kwam B. Een jongen (24) in een relatie, die een dusdanig grote liefhebber van het seksuele avontuur was, dat de App een uitkomst bood. Seks buiten de deur organiseerde hij minder dan een tijd geleden, maar nog steeds zo’n drie x per week. Hij leek me zorgeloos. Zijn vriend, die minder avontuurlijk was, vond het geen probleem. Respekt. Veel verhalen. Hij vertelde over een man die hem afgelopen week appte terwijl B. in de trein zat. Omdat hij ‘een grote pik verwachtte’ besloot hij op het voorstel in te gaan en de trein, op het station waar de man stond te wachten, te  verlaten. Samen liepen ze naar het ziekenhuis omdat je daar makkelijk ongestoord naar het toilet kon gaan. De man bleek een ‘trekkend been’ te hebben en een kleinere piemel dan verwacht. Raar stemmetje ook.Wel een avontuur, geen succes. B. hield ervan zijn seksleven te ensceneren. Regelmatig gaf hij mannen aan verliefd te zijn of best open te staan om een tijdje samen in Parijs door te brengen. Niet omdat hij dat zo voelde, maar omdat hij de mannen even gelukkig maakte met die woorden. Illusie op bestelling. Ook vertelde hij dat hij vaak fake-te alleen Engels te praten, bijvoorbeeld als de ander een lelijk Amsterdams accent had. Samen Engels praten hielp de geile fantasie.

Het was precies dit soort jongens waar M. , die in de nacht langskwam, zo bang voor was. Het internet ‘barstte van de fakers’ volgens hem. M (37), naar eigen zeggen de ‘eeuwige vrijgezel’, was nooit echt samen geweest met iemand. De leeftijdsrange die hij zocht  (op Grindr aangegeven als 32-42, maar in werkelijkheid tussen de 35 en 39) hielp daar niet bij, maar ‘wat zouden vrienden wel niet zeggen als hij aan zou komen zetten met iemand van 43?’ Had het veelvuldig over de mening van anderen, bijvoorbeeld als ze er ooit achter zouden komen dat hij iemand op ‘relatie planet’ of Grindr zou hebben ontmoet. Grindr was een beetje een vies woord, zelf zocht hij geen platte seks, maar toch deed hij zoals veel homo’s, mijzelf incluis, over het gebruik ervan een beetje schimmig. Was blij een Android te hebben en geen smartphone. In een Android verdwenen foto’s in een apart mapje, waardoor de nietsvermoedende kennis die in je telefoon swipet ze niet aantreft. Als er een date zat aan te komen via de app. controleerde M de Grindr-foto’s op echtheid. (In Google een foto invoeren en in de zoekopdracht dan kijken of die ook onder andere namen voorkomt, goede truc!) Mochten ze in de nacht afspreken, dan liever op een afgesproken plek en samen naar M’s huis lopen, want ook de mening van de buren was van belang. Aan een schreeuwende homo onder het raam had niemand iets. Leven in de ogen van een ander – een terugkerend verhaal, ik moest aan P. denken, de oudere man van gisteren. Nog altijd hoopte M. zijn ware op straat tegen het lijf te lopen, dat zou sowieso een geschikter verhaal zijn voor de buitenwereld.

Aanvankelijk hadden M. en ik afgesproken ‘Shame’ van Steve mc queen te kijken hier op bed, een aangrijpende film over seksverslaving. Door het late tijdstip lieten we de DVD voor wat hij was. Wel aten we de popcorn en dronken bessensap. Het was sowieso misschien meer een film om eens met B. te kijken ipv met M…

Share

Comments are disabled