Verslag dag zes

Lang en diep geslapen (ondanks dat ik alleen sliep).

De dag begon fijn met A. naast me. Ik had hem blijkbaar dusdanig vastgehouden in de nacht dat zijn arm was gaan slapen. De kleine onvolkomenheden van het samen slapen.

Eind van de ochtend ontmoette ik C. We lazen liefdesgedichten aan elkaar voor. Een goede training omdat C. niet van voorlezen/ voordragen hield. De blik van buiten zorgt er soms voor dat je je eigen nervositeit hoort in je stem, waardoor je nog sneller onduidelijker nerveuzer gaat lezen. Ik herkende het. Bijkomstigheid was dat C. slechthorend was. We praatten over de sexiness en on-sexiness van het gehoorapparaat. Hoe de lichamelijke onvolkomenheid mensen op dit soort apps, en in het dagelijks leven, mogelijk kan afstoten (We hadden beide nooit porno met gehoorapparaten gezien.), versus het voordeel van de app als een plek waar je via het schrift communiceert en er dus  – tot het moment dat je elkaar treft – geen fysieke ongelijkheid bestaat. Ook bedachten we dat net als blindheid – ook doofheid – voor sommigen waarschijnlijk een fetisj was. Gebarentaal vind ik iig iets spannends hebben, vooral wanneer een groepje knappe mannen in de kroeg het hanteren, de mogelijke vunzigheid die schuil gaat achter het gebaar, dat voor mij geheim blijft. Het voorlezen ging ons gaandeweg gemakkelijker af. Het mooiste vonden we:

“Ik heb je eenmaal” van  C.O. Jellema. Hieronder 1 strofe:

Ik heb je eenmaal slapend meegemaakt.
Je sliep zoals een landschap doet,
uitrustend van het leven,
om met de nieuwe dag weer vol te lopen.

Man, wat kan poëzie soms toch vatten wat niet in de oneliners van een dating app. valt uit te drukken. Vaker poëzie lezen.

In de middag kwam P. wentelteefjes bakken. Ik herkende me in hem. Eindelijk iemand die weer recht voor zijn raap aangaf dat hij Grindr ook voor eenmalige seksdates gebruikt, al begon hij er steeds meer tegenaan te lopen dat zijn laatste relatie twaalf jaar terug was, en dit niet altijd de beste ontmoetingsplek voor de lange termijn bleek. Hij refereerde aan een man die laatst de deur naakt had opengedaan, waar P. dan weer niets mee kon. Toch durfde hij een gearrangeerde date niet af te zeggen en ging hij dan over tot de zgn. pity-fuck. Herkenbaar probleem, het is nogal wat als je iemand een half uur naar je huis hebt laten fietsen met een duidelijk uitgesproken agenda, om diegene dan weer door de regen terug te sturen.  P. ging drie maal in de week naar de gym en dat kon je zien. De sportschool haalde de onzekerheid over het tengere lichaam van vroeger weg. Sinds kort had hij een liefje (via Grindr of DudesNude, vergeten) die nog niet wist dat P. 18 jaar ouder was. Hij maakte zich er lichte zorgen over. Lekkere wentelteefjes.

Het duurde lang om iemand te vinden die kwam praten over schaamtevolle verhalen. Een man in het restaurant van V&D stond er direct open voor en kwam direct hierheen, maar toen hij voor de deur stond liep hij toch weer weg. Daarna duurde het een tijd voordat ik iemand had gevonden. Wel werd in de chat het een en ander geuit (een jongen met te grote tepels, die altijd trilde tijdens de seks, een jongen die de hoorn “naast de haak” legde als zijn zus belde, etc. ), maar voor mijn gevoel met behoorlijk wat gereserveerdheid. Uiteindelijk kwam T. kort langs. We dronken water. Na wat teleurstellende ervaringen gebruikte hij de app. nu tegenwoordig als een chatplek. De ontmoeting vond vaak niet plaats, en dat was prima. Hij had toch geen continue behoefte aan seks. Verbeeld ik het me, of is Utrecht hierin anders dan Amsterdam en Berlijn? Steeds meer krijg ik het gevoel dat dit een stad is, waar mensen de dating app. ook gebruiken als een gezellig COC waar mensen een beetje babbelen, geen agenda, geen resultaat. De babbel als doel.

N. kwam zijn tanden poetsen. Eerst dronken we Matte Wodka en een biertje van de Utrechtse Tour de France. Vergelijkbaar verhaal. Ook hij ging niet standaard over tot de vrijblijvende date. Als hij een date had met een knappe man, vroeg hij zich toch met name af of hij zelf wel zou voldoen. Dat maakte hem dan weer nerveus. Teveel kopzorgen om over te gaan tot de wederzijdse masturbatie die de ontmoeting dan meestal was. Ook bij mij kwam hij naar eigen zeggen nerveus het huis binnen. Na een tijdje verdween dat. Tof dat hij zo eerlijk was. Samen tandenpoetsen was een vrolijke vertrouwde gebeurtenis.

Om 00:00 alleen naar bed.

Share

Comments are disabled